Projectkoor Bethlehem

Het initiatief om een CD-opname te doen voor Stichting Bethlehem ontstond in september 2020. De opname stond gepland in januari 2021, maar kon door de lockdown niet doorgaan en werd toen verplaatst naar januari 2022 en vervolgens naar mei 2022. Na enkele repetitiedagen en een generale repetitiedag met alle instrumentalisten heeft tenslotte de opnamedag op 14 mei 2022 plaatsgevonden. Een volle dag is er hard gewerkt door alle jongeren om u een mooi product te kunnen presenteren.

Na een geslaagd presentatieconcert op 27 augustus en 21 oktober 2022 in de Sint Maartenskerk van Tiel en de Grote Kerk van Harderwijk is het tijd voor een nieuw Projectkoor.  

Ook jij kunt meedoen! Meld je aan via de link hieronder.

Hanna Jonkers | dirigent

Van jongsaf aan is Hanna Jonkers (2000) op verschillende manieren met muziek bezig. Op negenjarige leeftijd begon ze met panfluitlessen bij Gemma Gielen. Daarnaast volgde ze enige tijd trompet- en orgellessen. Sinds 2017 volgt Hanna koordirectie bij Patrick van der Linden en vanaf 2020 panfluitlessen bij Noortje van Middelkoop en zanglessen bij Christina Plein. Sinds 2016 heeft zij meerdere koren geleid, waaronder scratchkoren van studentenvereniging Solidamentum en koor Laudate Dominum in Veenendaal. Ook heeft Hanna als dirigent kinderkoor 'De kleine harp' en tienerkoor 'Jedidjah' uit Veenendaal een tijd voor haar rekening genomen.​

Naast alle muzikale activiteiten is ze werkzaam als optometrist en orthoptist.

Hanna: 'Muziek is de mooiste taal die er bestaat!'.

Hugo van der Meij | orgel

Hugo van der Meij werd geboren op 30 maart 1992 te Katwijk. Al op zeer jonge leeftijd was hij achter de piano te vinden, en dat resulteerde in pianoles op 8-jarige leeftijd, van Peter Bontje. Na een aantal jaren pianoles te hebben genoten, stond dit tijdens de middelbare-school-periode op een laag pitje. Toen hij 16 jaar oud was ging hij op orgelles bij Sjaak van Duijn, eveneens in Katwijk. Hij was 20 jaar oud, toen hij de cursus Koordirectie aan het UCK te Utrecht ging volgen. Momenteel is Hugo dirigent van 2 mannenkoren, een gemengd koor en een mannenensemble. Ook speelt hij door het hele land als koorbegeleider op zowel orgel als piano en geeft hij steeds meer solo-orgelconcerten. Concertreizen brachten Hugo in België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Luxemburg en Canada. Ook verleende hij medewerking aan meer dan 30 cd-opnames. Naast zijn muzikale werkzaamheden is Hugo verbonden aan het Hoornbeeck College te Gouda als docent muziek en communicatie. Hugo is kerkorganist in de Christelijke Gereformeerde Kerk te Katwijk, en speelt regelmatig diensten in andere kerken. Voor meer informatie kunt u kijken op www.hugovandermeij.nl.

Laurènce Fierens | piano

Laurence Fierens (1999) begon op zijn 7e jaar met het bespelen van de piano. Op 8-jarige leeftijd begeleidde hij de liederen tijdens de repetities van kinderkoor Harpe Davids. Hij volgde daarna lessen bij verschillende pianisten, waaronder concertpianist Peter Bakker, Bernard Zwueste, Roeland de Reuver, Lennart Moree en de Amerikaanse pianist Andrew Wright. In augustus 2015 heeft hij meegedaan aan het Nederlands Premiere Concours, waar de eerste prijs werd behaald. Sindsdien is hij begeleider van verschillende koren en volgden tal van concerten en cd-opnames in begeleidingsverband van koren, instrumentalisten en vocalisten. Het repertoire is veelzijdig en bestaat voornamelijk uit klassieke geestelijke en modern-klassieke muziek.                          

Corné Jonkers | trompet

Corné Jonkers (1997) begon op 8-jarige leeftijd met orgellessen bij Adriaan van der Linden. Op 12-jarige startte hij met trompetlessen bij Hans Jagtenberg, waar hij 8 jaar lang studeerde. Sindsdien heeft hij al vele concerten meegespeeld op trompet, onder andere bij studentenvereniging Solidamentum, wat hij met veel plezier deed. Op dit moment liggen de meeste muzikale activiteiten even stil, maar voor projectkoor Bethlehem wilde hij een uitzondering maken.

Naast alle muziek is Corné in het dagelijkse leven werkzaam als basisarts op de SEH (spoed eisende hulp). In de toekomst hoopt hij de opleiding voor huisarts te gaan doen.

Heleen Geluk | hobo

In 1999 startte Heleen Geluk met blokfluitlessen bij Monieka Zweistra-van 't Zelfde. Hierop volgden in 2002 hobolessen bij Mariette Anceaux. In 2011 kwam daar de althobo bij. Sinds 2013 speelt Heleen graag samen met verschillende zangers (kinderkoren, meisjeskoren, gemengde koren, mannenkoren, solisten) en instrumentalisten om de Bijbelse boodschap over onze zonden en Gods Zaligmaker door te geven.

Imma Gerritsen | dwarsfluit

Op tienjarige leeftijd begon Imma Gerritsen (2001) met het bespelen van de dwarsfluit. De lessen heeft zij gevolgd op muziekschool De Muzen te Veenendaal. Eerst bij Appelona Klarenbeek en later bij Christianne van Gelder. Vanaf D.V. september 2023 volgt Imma de bachelor Klassieke Muziek met dwarsfluit als hoofdvak. Muziek maken en dit delen met anderen is wat zij heel graag doet. Momenteel is Imma met heel veel plezier als fluitiste verbonden aan het Instrumentaal Ensemble Con Passione.

Marjoke van de Werken | dwarsfluit

Marjoke van de Werken (1999) speelt sinds haar tiende dwarsfluit. Momenteel heeft ze les bij Gerda Thorn in Amsterdam. Haar repertoire bestaat voornamelijk uit klassieke muziek.
In 2020 deed ze mee aan het Duo 4 handen concours, waarbij ze in de halve finale kwam. Ze heeft een album mogen opnemen, die te luisteren is op de website van FamilyStream.
Over haar deelname aan de projectkoren: 'Ik vind het mooi om met andere christenen muziek te maken. Ik denk dat muziek een stukje van de hemel is op aarde, waar altijd muziek is. Zang en instrumentale muziek komen ook vaak in de Bijbel terug. Ik kan erg genieten van muziek maken en doe het tot eer van God.'

In het dagelijks leven is Marjoke werkzaam als psycholoog.

©2023 Alle rechten voorbehouden
Grafische vormgeving: R. van den Bosch
Tekst: R. Winters
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.